söndag 19 maj 2019

Eurovisionskryckor som det lyser om

 Kan kort och gott säga att jag har " dagen efter " känsla (baksmälla) fast jag inte druckit en ända droppe alkohol. Det är eurovisionsbaksmälla som jag har....eurovisionsbubbland har spruckit ...dags att komma tillbaka till vardagen efter en härlig final kväll här hemma.







Jag har ju väntat så otroligt på gårdagens final fast jag ändå i år började rätt sent med att lyssna på alla bidrag. Laddat igår upp med allt som hör till ...gott att äta, snacks , godis och sist men inte minst....fixade åt mig alla tiders EUROVISIONS KYCKOR med blått sidenband runt och lampor.








Sen sitter man inne i eurovisionsbubblan flera timmar och bara lever för det. Nerverna på helspänn och kan lova att igår blev det just en sådan final där man knappast hade naglar kvar då resultatet kom.









Det var jätte bra poängräknings system i år .Dom började från sista ändan då dom delade folkets röster och slutade med dom som var på  första och andra plats....med andra ord Nederländerna och Sverige. Det blev verkligen en riktig rysare...just så som det skall vara.






Av dom två land som väntade på resultatet så skulle jag själv hellre sett Sverige som vinnare.....gillade den låten bättre än Nederländerna. Men med tanken på om jag åker och ser eurovisionen live nästa år så är det ju verkligen roligt med ett nytt land där jag inte varit förut . Maj är ju en perfekt årstid för eurovision för det är då som allt grönskar och blommar och vilken stad som helst är ju vacker i vårskrud.

                                                                                                                                                 

Därför är eurovisonen en härlig hobby....full av musik och en möjlighet att se en massa fina städer/platser och också se en massa fina arenor och hur fint dom ordnar allt runt omkring denna fest.

Tel Aviv/Israel hade ordnat en fin show ....men var verkligen inte så imponerad  Madonnas uppträdande ....alltså då hon gick ner för trapporna och sjöng så var det nog långt ifrån noterna...så mycket har  jag musik öra. Var faktiskt mycket skriverier om det idag på nätet.









I stort sett ser ju alla arenor lika ut men ändå så olika och jag har faktiskt sett en massa arenor då jag rest ...varit på konserter , eurovisioner och NHL games runtom i världen.




När ESC finalen är slut och dörren stängs så öppnas den andra för oss ivriga eurovisions fans omkring i världen....vi börjar redan blicka framåt och följande nyhet som vi väntar på är vilka datum och vilken stad  (antagligen Amsterdam) eurovisionen ordnas i nästa år så vi trogna fans kan börja planera inför kommande ESC festival. Det är mycket som skall ordnas...ledigt från jobb  om jag inte råkar ha en ledig vecka , boendet , biljetter m.m

Sen är det bara att hoppas att jag får vara frisk i nästa år och att jag inte har andra knä sjukt och hoppar på kryckor eller något annat . Det är ju så då man reser och panerar resor så vet man ju inte hur det ser ut i nästa år den här tiden utan det är nog bara att planer och leva för dagen....här och nu och just nu känner jag mig faktiskt lite taggad på att se Eurovisionen live i nästa år...Amsterdam lär vara en jätte fin stad.





Men nu kära läsaren tar jag faktiskt en paus med eurovisionen i min blogg ett tag framåt och nästa projekt som jag nu blickar fram emot är midsommaren och försöker planera in något roligt. Det är ju begränsat vad jag kan göra med mitt sjuka knä men att njuta på något hotell till midsommaren är aldrig fel....nu skall jag/vi börja planera var vi skall fira i år.


Alltid lika vemodigt att packa ner eurovisions pyntet. Men nu  får det vila ett år ( som med julpynt) och i nästa år den här tiden tas det fram för att antingen komma med till Amsterdam eller sen för att pryda vårt vardagsrum.






Tack till er alla som ville följa  med min eurovisions vecka här på bloggen och på denna bild kan ni se att inte ens ett sjukt knä kan få stop på en Eurovisions galning.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar