torsdag 8 mars 2018

Problem...4 olika viljor

 Brukar ofta skriva om vilket bra resteam vi är tillsammans ....men men det finns faktiskt två saker som är ett litet problem  då vi alla reser tillsammans.
Vad tror ni det kan vara ??



Jo en sak är då vi skall äta...för kidzen tycker ju absolut inte om den mat vi tycker om och vi är dom som tycker om att prova oss fram med olika kulturers mat. Jaromir är faktiskt rätt så modig och vågar faktiskt prova på en massa olika maträtter och gillar faktiskt en del sk lite speciella maträtter som man kanske inte i första hand tänker att ett barn skall tycka om...sen har vi då hon som är jätte kräsen då det gäller mat...våran Michelle. Hon äter helst hamburgare och stripes på hela semestern och kanelbullar....det är hennes favorit. Om Angelica har varit med ut och resa så hör hon till den gruppen som också vågar prova och smaka på olika maträtter.


Så det blir lite så där pusslas då man skall ut och äta att hur gör vi nu....vi kan ju inte tänka oss att vi går ut och äter en pizza tillsammans för då blir det tre mot en...för då har vi ju vår Michelle som absolut inte tycker om pizza. Vi brukar ju försöka hitta sådana ställen där det finns olika varianter mat och på nästan dom flesta ställen får man ju stripes/pommfritt och hamburgare.


Därför är det också så lätt att åka iväg på en Karibien kryssning med tanke på maten.....där finns åt oss alla något under samma tak.Det är så enkelt att gå upp och äta frukost för då får vi alla gå och plocka åt oss det som vi tycker om och lovar att där finns verkligen ett stort utbud. Likaså på dagen har dom en massa ställen öppna där du kan gå och söka mat och på kvällen då vi går och äter middag så är nog utbudet så varierande att vi alla hittar åt oss sådant som vi tycker om.

Mycket enkel lösning och då får vi alla sitta tillsammans och äta och njuta av varandras sällskap och alla hittar vi något åt oss på menyn som vi tycker om.




Sen det andra är programmet under semestern...jag åker helst på solsemester för jag älskar att ligga och sola,simma och läsa bra böcker.
Sen har vi då Mikko som helst skall ha dagen full packad med program....lite i den stilen "ju mera desto bättre".Han har jätte svårt att bara vara stilla.
Sen har vi då kidzen....Michelle är nu i den fasen att hon bara sku kunna sitta och spela så man får nästan dra hon ifrån alla dessa spel och sen tycker hon också om att läsa.
Jaromir är också den som hör mera till den rastlösa gruppen och vill ha mycket program.



Det är också bra med dessa kryssningar för det finns så mycket att göra ombord för dom som hela tiden vill ha program....tex minigolf,boogieboard,en stor rutchkana Abyss och också flera vattenrutchkanor ,surffa,zipline,klättervägg,basketball och så en massa pooler,Spa,gym och sen en och löpbana runt hela fartyget på deck fem.Sen finns det vanlig aerobic och vatten aerobic så bara välja och vraka.





Nu är det roligt då kidzen är lite äldre och känner igen dessa fartyg så kan dom komma och gå hur dom vill till hytten....och sen meddelar jag alltid var jag brukar ligga och  sola så kommer dom dit och ger en mellanrapport.

Sen är det så roligt att plaska runt i poolerna...dagstid är där  jätte mycket folk i poolerna så jag tycker själv om att gå lite senare (kvällsdopp) i jaccuzina och njuta  av lugnet....men ofta på kvällarna var man så trött efter att man kommit från någon ö  så man somnade nog rätt tidigt om kvällarna...knappt man orkade iväg och se på någon show.











Som ni kan se på dessa foton så bjuds det på en massa sötsaker på Harmony i alla varianter från morgon till kväll. Amerikanaren älskar sött...skall nog visa flera uppdukningar som jag fotade .


Har mycket ännu att skriva om vår resa....så bara kika in.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar