fredag 2 mars 2018

En "missil " i vårt bagage

 Som ni märkt så har det inte kommit så mycket inlägg under veckan....men då det är semester så vill man nog inte hänga på datan utan hellre njuter man nog av allt man får vara med om...i synnerhet att vara ute och njuta av solen och värmen.

Nu är vi då redan inne på slutrakan av kryssningen och vi har besökt alla öar och idag fredag har vi sjödag då Harmony är på väg upp mot Fort Lauderdale och i morrom är tyvärr denna resa över för denna gång.

Efter fyra kryssningar så är vi alla ännu överens här att vi skulle kunna stanna åtminstone två veckor ombord ännu och kryssa...vi trivs så bra här.Det finns ju sådanan som kryssar en till två månader...men det är dom rika pensionärerna har möjlighet till sådant.

Jag skall som sagt lite här framöver berätta om våra besök till dom olika öarna och visa en massa fina bilder....har också lagt in fina foton på Instagram där ni hittar mig på namnet settelaitinen.

Då vi kom ombord så hände det samma sak som för ett par år tillbaka .....vi saknade ett bagage.Som betyder att bagaget finns nere på tvåan och man måste personligen ner och söka det pga att dom hittat något i bagaget och man skall personligen ner dit och öppna bagaget och visa det dom vill se.

Så här är nog säkerhets kontrollerna super bra....personligen måste man gå igenom security innan man går ombord och sen är det flera ställen dom kollar att det personliga seapass kortet verkligen stämmer ihop med dig personligen. Överallt du visar ditt seapass så kommer det också ditt foto.

Seapass kortet är också som ett betalkort ombord och alltid då du köper så kommer ditt foto på datan och dom ser att det är ditt personliga kort.Likaså då man går ut från båten så måste du alltid skanna ditt seapass kort och nu då vi var i Puerto Rico måste du också visa foto id innan du alls slapp på hamn området och sen igen visa sepasset innan du kom ombord.Så det är nog jätte noga koll på alla som är ombord.

Så tillbaka till vårt bagage som fattades.....jag och Mikko for ner dit och där fanns en massa bagage som blivit nerskickade till deck 2 i vätan på att folk skulle komma ner och söka dom.....i vårt bagage var det något stort som hon ville se .Jag tog ut saken som var en leksakshaj men sog ut som en missil och där stog både hon och jag och skrattade....men jätte bra att dom kollar noga för vem vet ..det finns kanske sådanan som gärna skulle ha lust att ta en äkta missil med ombord.

För några år sedan då Mikko och jag var på kryssning (bröllpsresa) så hittade dom två mini champagne flaskor i mitt bagage och jag måste förklara vad det var.Nå dom sa att jag nog fick ta dom med till hytten...likaså var det nu en kille framför mig som måste visa sin vinflaska han hade i bagaget men han fick nog ta den med.

Så man kan säga slutet gott allting gott.....och nu har vi som sag snart njutit här ombord en vecka.....mera om vår resa kommer det att komma.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar