onsdag 14 mars 2018

Ordentliga vindpustar på Maho beach





Vi håller oss kvar på Maho beach ännu i detta inlägg. Det finns säkert många som läst om denna beach och säkert också många som sett klipp på Youtube om denna beach och det är nog faktiskt häftigt att uppleva detta fenomen live...det är nog ett sk must om ni åker till St Maarten....att se då flygen kommer susande rakt ovanför dig för att landa några meter bort på flygfältet.







Det är nog lite coolt och stå där då det mullrar till rakt ovanför dit huvud just innan dom landar...likaså innan start så är där nog ett sådant otroligt tryck. Där är massor med varnings skyltar att man inte får vara för nära och där har faktiskt hänt att folk fallit så illa och mist livet.






Det som var lite synd denna gång var att då det i höstas var den otroligt kraftiga orkanen som förstörde massor på ön så har inte ännu turismen kommit helt igång. Det märktes också att dom stora planen uteblev...förra gånge då bara Mikko och jag var där så dundrade det rakt ovanför huvudet dom mega stora flygen som Airbus och  Boeing modellerna.Det var något av en upplevelse..


Vi pratade mycket med taxi chauffören och han menade på att senast i april/maj så vill han tro att det skall börja öka igen turismen dit...just nu var som sagt en massa hotell söndertrasade runt hela ön.


Det var så roligt då man låg och gungade i dom härliga vågorna och man på långt håll såg att nu var det ett plan på kommande ... man såg hur fokmassan på stranden  gjorde sig redo med videokameror och kameror för att föreviga detta spektakel. Planen kom rätt ofta men som sagt inte i den takt dom kom för två år sedan...då var det trafik till flygfältet.

Hoppas dom verkligen sakta men säkert kommer tillbaka alla  turister till St Maarten för dom behövs. Kommer ju ta ett tag innan allt det förstörda är uppbyggt men det kommer nog bli fint där igen. Jag kommer i alla fall att vara en turist i framtiden som absolut kommer åka på semester till St Maarten som det känns nu i alla fall.







 Nedanför kan ni se då dom hade  skrivet på en surfbräda vilka tider olika sorts flygbolag kommer att landa och sk flyga över beachen.



Här ser ni några av varnings skyltarna som finns där och det är nog inget att leka med . Nu var det i stort sett bara små plan som lyfte och vi stog en liten bit på sidan och ändå kände vi av det otroliga trycket. Men låt er inte skrämmas av dessa skyltar utan besök absolut denna beach om ni åker till St Maarten men lovar att där är ordentliga vindpustar då planen lyfter.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar