onsdag 7 mars 2018

Glada resteamet och selfiestick

 Vi är nog ett glatt sammansvetsande reseteam då vi är på våra resor. Ju tidigare barn börjar resa desto vanare blir dom....härligt att se hur vant dom rör sig ute i stora vida värden på alla stora flygfält.



Sköter sina väskor själv, vet rutinerna i säkerhetskontrollerna, visar duktigt sina pass och flygbiljetter själva i gaterna osv. Vi brukar på flit göra så att vi går en bit efter och dom får gå före och lära sig läsa skyltar, berätta åt oss vart vi skall gå, dom är redan jätte duktiga på att hitta skärmarna för kommande och avgående flyg och läser redan av dom hur bra som helst. Dom kollar flight numret på biljetten och sen söker dom upp flygbolaget och ser på skärmarna vilken gate vi skall till.




Många kanske undrar då vi har dom mycket borta från skolan ....som sagt dom har massor med läxor med som skall göras ...men nog är det också en sorts skola att få resa och lära sig en massa roliga saker....lära  känna olika flygfält , lära känna olika flygplan ,lära bete sig hyfsat och lära sig kommunicera med olika människor på olika språk ,nu blir det mest engelska då vi reser. Men vem vet i framtiden vilka språk dom ännu lär sig. Lära sig  och få se olika kulturer , möjlighet att äta olika kulturers maträtter (nu för tillfället är det hamburgare som är top 1).



Det är nog så mycket som dom får vara med om och jag hoppas verkligen dom kommer att ha lust att resa i framtiden för då är dom redan så beresta att dom inte behöver oroa sig om tex ett fly är försenat då vet dom hur man kan gå till väga....och nu senast fick dom lära sig hur det går till då bagagen inte kommer och man råkar ha  rocken i fel bagage...ja då går man lugnt och köper en ny rock.



Som sagt man blir aldrig fullärd att resa utan till och med jag lär mig alltid något nytt.
Nu lärde jag/vi oss det att om vi hittar billiga flyg från Arlanda och lite vill snåla in och skippa hotell så kan man absolut fördriva en natt på Arlanda....det kan vi bevisa och ännu till med två kidz som tyckte det gick helt bra.Det är helt upp till man själv hur man tar det....kommer säker att göra det igen för som sagt om ni går in och googlar så kan ni se hur billigt man ibland kan hitta flyg från Arlanda.

Här kommer en bildserie hur fasens roligt detta rese team hade på Arlanda innan vi började vår resa till Usa. Det var Jaromir och jag som satt och fjantade oss med en selfiestick och Michelle hade så roligt så hon föll ner på golvet från bänken .Alltså ni skulle hört hur vi skrattade.Detta är nog det bästa med semestrar då man vår vara tillsammans utan en massa måsten.Om ni ser på fotona så kan ni nästan höra hur vi skrattade. Tur att det var lugnt på natten på Arlanda...vi störde ingen.

Som ni kan se på fotona så är Mikko lugn som en filbunkke som alltid...han ler han bara åt vårt fjanttande.















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar