tisdag 6 mars 2018

Dörren öppen till hytt 7597


Nu skall jag öppna dörren till vår hytt som vi bodde i på Harmony of the Seas.Där finns ju så otroligt massor med olika varianter på hytter ombord det är riktigt upp till var och en hur mycket man vill betala för en vecka.

Vi brukar som sagt nöja oss med en innerhytt utan fönster för vi är ju ju så lite tid i hytten...tidigt på morgonen går vi på frukost och efter det spenderar vi hela dagen ute på deck...sen blir det ofta och gå till hytten och duscha och så är det dags för middag och en massa musikaler och program plus att dom dagar som fartyget anländer någon ö så är vi ju hela dagen i land och då står hytten tom. Sen om du har en balkonghytt så måste du vara berädd att det kan ibland blåsa rätt så duktigt till havs så det kanske inte är så mysigt att sitta där ute och njuta av en bok.




Men som sagt därför finns det att välja på bland hytter ...något för var och en.
Denna gång hade vi faktiskt fönster i vår hytt som var in mot Promenade. Hytten var större än vi brukade ha och hittade en sådan för samma pris som vi brukar betala för inside hytt utan fönster ....så vi bestämde att prova en sådan. Funderade ju före vi åkte om man skulle höra mycket ljud från sk gågatan (Promenade) för dom har en massa parader och shower där på kvällarna. och visst hördes det mera ljud än dom hytterna vi haft men inte så att vi blev störda.




Nerifrån gatan ser vårt fönster ut så här....vi har ofta våra finska flaggor med då vi reser..kanske jag också borde hänga en liten jenkkiflagga bland med dom finska sådan Usa fan som jag är.




Men för sådana som är känsliga för ljud så rekomenderar jag inte hytten in mot gågatan inte heller in mot Central park eller Boardwalk för där är en massa trafik ända från morgonen till sena kvällen och tror inte jag själv skulle ha lust att sitta på en balkong in mot Boardwalk och höra på musiken från karusellen varje dag från morgon till kväll i en hel vecka.





Sen har dom på detta fartyg hytter med virituella fönster...där du  tror att du ser ut men det är en data skärm som du kan sitta och titta ut på sk havet men var berädd på att du måste betala mycket mera för en sådan hytt för att du har ett sk "fönster mot havet ".




Nej tack ....vi sparar hellre dom extra eurona till att göra någon rolig, egen utfärd på någon av öarna.Men jag förstår om man vill vara i lugn och ro och kanske redan kryssat så många gånger att man inte vill gå iland på alla öar så då kan det nog säkert vara skönt att ha en balkonghytt och sitta där och läsa någon bra bok och det är helt vindstilla och kanske rentav njuta av en god frukostpå balkongen.



Kanske vi någon gång provar en balkonghytt då vi åker på tumis på kryssning i framtiden men för tillfället är vi nöjda så här som vi har haft.




Här kunde vi sitta och titta ner på allt folk som strövade omkring på gågatan...rätt så kul med fönster in mot gatan.

Lite ännu om den hytten som vi nu hade .....börjar med det vi tyckte om

*rymlig
*kul att kunna se ner på gågatan
*tre stora bagage och 3 små kabinväskor (dragväskor) rymdes helt bra i hytten
utan att det kändes trångt , man fick allt så bra skuffat under hela den bräda sängen
* bra med utrymme av skåp och lådor

Det  vi inte tyckte om

*det var rätt så långt at gå till hytten för i vanliga fall brukar jag välja en hytt i fören eller aktern nära aulorna som för oss känns bättre. Denna hytt var i mitten på båten.
* det var mera ljud i denna hytt än vi är van med då vi varit och kryssat

men det var väl i stort sett det negativa...inte så många saker så jag tror nog jag/vi skulle kunna tänka oss att bo i en sådan hytt någon annan

 gång också.

















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar