söndag 18 mars 2018

Falla som ett korthus

Idag kan jag säga att jag har haft sk ..."min dag". Sov länge så nu känner jag mig utvilad. Skönt då kidzen är så stora att dom kan fixa sin frukost och kan sysselsätta sig själv då dom vaknar.

Min aktiva man Mikko gasar på för fullt ...ibland är jag faktiskt lite orolig då han inte alls kan hållas stilla och det är ibland också ganska jobbigt då han hela tiden måste ha något program....han blir så otroligt rastlös. Själv tycker jag det är så skönt och bara mysa hemma då jag är ledig....annat är det då vi reser då njuter jag av solen och värmen.





Som nu så for han på jobb i morse till halv fem och hastigt hem och byta kläder och sen skulle han iväg med kidzen på simtävling och hemma sent på kvällen. Men jag njuter  fullt ut av "min tid".....nu har jag hela dagen bastat och lyssnat genom alla eurovisionslåtar ett par gånger. Börjar dyka upp en och annan favorit.

Många kanske undrar att varför inte jag for med och såg då kidzen skulle simma men jag har nu verkligen börjat lyssna på min kropp och den säger att jag nu skall njuta av det jag vill göra och tycker om. Poenterar det ofta att vi haft mycket bakom och visst har vi ännu mycket att tänka och pussla med i vardagen så nu vill jag dom stunderna jag har ledigt verkligen vara ledig. Vill inte kämpa på och tro att jag orkar mera än vad jag gör och sen plötsligt falla ihop som ett korthus och inte mera orkar stiga upp.






Lär mig varje dag att mera och mera  njuta av den tid jag har ledigt utan att alls få dåligt samvete. Nu tar jag igen precis allt från den tiden som ordet ledighet inte existerade i mitt orförråd . Men nu om jag inte vill  stiga upp från sängen så njuter jag fast där hela dagen med en bok i handen eller läser massor med bra bloggar.

Vet att jag nog ännu kommer att få njuta massor av sådana här dagar sen då kidzen blir äldre och har sitt eget program och i något skede  får vi kanske pappa på åldringshem som också kommer underlätta min vardag. Ännu har vi inte ansökt om någon plats åt honom men säkert i framtiden blir det väl aktuell. Men nu tillsvidare är det så här.... men som sagt jag plockar in i min kalender nu och då  sk  "min dag" och då är det sådana dagar jag gör precis vad jag just då känner för.

Om några veckor har jag bokat in i kalendern ..."vår dag" och då är det dagar för bara Mikko och mig....sådana dagar behövs också. Han fick en liten mini resa av mig till vändagen och skall tammetusan se till att han verkligen bara kopplar av och försöka njuta att göra så lite som möjligt....bara äta gott och sova mycket. Mer om detta framöver.

Nu kommer det ännu bli lite Florida/Karibien  inlägg framöver men nog kommer det droppa in lite vardags inlägg snart igen till er som gillar mera att läsa om min vardag än resor.

Men ni vet ju alla att vi reser mycket så därför blirdet att skriva om  resor på denna blogg men hoppas där finns lite för var och en. I morron börjar igen en ny vecka och nya äventyr...arbetet kallar i morron kväll.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar