fredag 20 oktober 2017

Testat en massa flygbolag

 Får väl sjunga som BeeGees..."Staying alive staying alive"...för jag är nog ännu vid liv efter dessa intensiva dagar.Känns nog i knoppen och kroppen att man har jobbat men men ingen fara ...skall nog absolut på 5 veckor hinna vila upp mig.

Egentligen är det bra med en så här intensiv arbetsvecka för  jag har en lång flygresa framför för att komma till LA så kan det vara skönt för mig (kroppen) att bara få sitta och inte behöva göra något på 11 timmar som jag är uppe i luften.Då jag stiger in i planet skall jag ta så bekvämt som det går,hoppas på lite tomma bänkrader så jag kan sträcka ut benen och bekvämare kunna sova.....men det händer nog sällan.Planen är nog oftast full packade.

Sen på flyget skall jag läsa mycket,se på några bra filmer,äta,höra på musik,sova (försöka i alla fall) och med god tur så kanske jag får en lika pratglad resenär brevid mig som jag så vi kan sitta och ha lite "small talk".



Jag tycker absolut om att resa med familjen och som sagt kunna dela en massa fina reseminnen...men jag har absolut inget emot att resa ensam....världen är full av människor och som sagt jag som älskar small talk så hittar nog ALLTID nån att prata med .

Nu förtiden känns det nog som världen blivit så otroligt liten.... det så smidigt att ta sig från plats A till plats B...har kommit en massa bekväma flygrutter.Själv skall jag denna gång flyga Åbo/Arlanda/LAX med SAS .Denna rutt är så superbra och med god tur hittar man bra priser ( jag som googlar hela tiden).
Jag behöver inte bli och vänta på Arlanda utan tar mig direkt till följande gate och så är det nästan direkt boarding på följande plan.





Mikko och kidzen kommer en vecka senare än mig  och dom kommer ha en lite tuffare resa för vi hittade inga billiga biljetter åt dom med SAS så dom flyger Finnair från Helsingfors och till på köpet har dom ca 7 timmars väntan i London innan dom får gå ombord på planet som tar dom till LAX.Inte kul med så lång väntan för nuförtiden vill man så snabbt som möjligt från A till B.


När Mikko och kidzen flyger hem tillbaka så kommer A min äldsta flicka till LA och hon kommer att flyga med Norwegian från Arlanda direkt till LA.Min flicka har  blivit som sin mor en hejare på att googla och hitta super fynd resor....hör och häpna hon hittade tur och retur till LA för 240 euro,då ingår inte bagaget och mat  men hoppas i alla fall att det ingår flygkapten för det priset ..hahah!!!

Det som också är så skönt att flyga direkt till LA är att oberoende hur länge det räcker att passera immigration så är man som sagt framme .... inget connecting flight att passa och stressa över.

Som sagt vi kommer alla flyga med olika flygbolag och olika datum....men vi har alla samma slutdestination Los Angeles/Californien.Själv har jag inte egentligen så stor skillnad med vilket bolag jag flyger..här är en del bolag jag flygit med.....SAS,Finnair,KLM,Norwegian,American Airlines,Virgin America ,TWA,Icelandair,Thomas Cook,Qantas....kanske jag glömt nån för jag har faktiskt flygit med en massa bolag.

Har väl egentligen inget favorit bolag....men som sagt gillar SAS rutt till Usa bäst...alltså Åbo/Arlanda/LAX!!!











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar