tisdag 10 oktober 2017

Min sista jul

Det går undan nu...just som jag tycker att jag fått balkongen mysigt höstpyntad  så börjar det vara full justämning i Citymarket.Shit då allt går så fort.





Måste nog säga att jag faktiskt blev överraskad då jag såg allt julpynt upplagt på hyllorna...glitterband,julbollar,ljusstakar osv.I år verkar det vara mycket bått/vitt Finland 100 år tema till julen.

Jag gillar själv julen och att julpynta men inte som sagt vill jag ännu att det skall dyka upp julsaker.Men det har ju blivit tradition att affärerna redan i oktober har tagit in alla julvaror och så fort som möjligt få ut dem på hyllan.


Detta blir min sista jul som jag kommer fira hemma på länge...skall nu i år juldagen på jobb och sen börjar det byta att jag kommer att vara sju år i rad julen på jobb.Vi har nog rätt att ta ut ledighet någon jul om man aldrig sökt förut men som sagt kidzen börjar bli så stora att dom snart tycker det kan vara roligt med lite annan jul än att fira hemma.

Jag själv tycker om att fira julen hemma..tycker det är så mysigt att äta "tomtegröt" (risgrynsgröt) tidigt på morgonen,njuta av julbastun i lugn och ro duka och fixa och efter maten bara kasta sig omkull på soffan.Jag har  slutat med allt vad julstress heter och verkligen lärt mig njuta av julen.Kan till och med tänka mig  i framtiden att vi fast åker till nån mysig stad utomlands och myser på nåt trevligt hotell alla tillsammans. 
Som ni vet så älskar jag att bo på hotell...skulle fast igen denna lediga vecka kunna vara en natt på hotell....men nu myser vi hemma  detta veckoslut.









Ni alla julälskare nu ä det då bara att åka och börja julshoppa era julpynt så ni får det ni vill ha för jag märkte nog i fjol att börjar du köpa julpynt först i början av december så är det nog stor risk att du blir utan just det du vill ha.








För mig känns det nog lite konstigt med alla julpynt  redan i affärerna då jag är i startgroparna att börja förbereda min resa och vet att jag snart blir mött av ungefär 20-25 grader och sol.Men nog är dom också i full färd med julpynt i Kalifornien också så inte slipper jag undan det...en sak som jag verkligen hoppas på är att dom plockat fram lite julpynt då vi åker till Las Vegas.I fjol då vi var där i december så hade dom hotellen så superfint pyntade att det var som att gå in i lika sagovärldar...oj vad jag gillar deras mäktiga julpynt.

Nu försöker vi ännu någon vecka njuta av dom sista färgranna löven som hänger på träden för sen är det nog trist tid framför då alla träd står nakna och  det är mörkt och jävligt.Jag är lyckligt lottad att jag har möjlighet att fly detta mörker och ni skall bara veta hur jag verkligen  längtar.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar