måndag 23 oktober 2017

Semester och hyrbil

 Nu är det ÄNTLIGEN min tur att jubla och känna mig som världens lyckligaste och ropa SEMEEEEESTER!!!!Nog sved det lite som sagt i somras då man läste på Fb hur alla jublade  semester .......men men nog ropar jag hellre den här tiden på året semester och flyr landet.Stegen var verkligen lätta då jag gick över landgången.

Jag kära läsare kom som hem igår kväll ca 21.30 och började packa upp arbetsväskan  och direkt packa reseväskan....och tro det eller ej men idag har äääntligen dagen kommit som jag verkligen gått och väntat på.... jag skall nu på morgonen  9.25 gå ombord på flyget här i  Åbo som kommer att ta mig till Arlanda och efter det så blir det att hoppa på följande plan som tar mig till ......LOS ANGELES!!!!






Som sagt här har det inte varit nån resestress....ligger här och surffar på datan klockan börjar vara  fyra på morgonen... har packat så där sakta hela natten och ännu är jag inte helt färdig.Men så länge pass och pengar finns i handbagaget så ordnar det sig nog.Packade färdigt också åt kidzen nu på natten så är det bara för Mikko och packa ner det i bagaget på fredag då dom far till Helsingfors och sen flyger dom till LA på lördag och då skall jag köra upp till flygfältet och möta dom ...så snart är vi samlade igen.

Visst skulle det varit skönt att ha en extra dagledigt för allt fixas och packas men nog går det så här också..att svischa ner det viktigaste.Undrar hur många som skulle gilla den här stilen som jag har då jag packar ....det kräver ett otroligt lugn kan jag lova....efter en superhektisk arbetsvecka så tror jag inte det är många som direkt skulle ha lust att packa bagage mitt i natten och sen ha en lång resa framför.Men det passar mig ...känner mig super harmonisk och är ju en natt människa så det är skönt att packa då allt är tyst och stilla.

Kommer att landa i LA på måndag mitt åt dagen (lokal tid ) och då har jag färdigt bokat hyrbil.

Vi brukar som sagt  boka bil färdigt hemifrån en  tid före resan.Då jag reser själv brukar jag ha en lite mindre bil....men nu då vi kommer att vara 4 så bokade vi en lite större....sen är det också bra att tänka på då man hyr bil att det finns ordentligt med bagage utrymme för väskorna tar en sådan otrolig plats.Minns då vi var hela gänget ( 5pers)  då vi skulle åka hem efter semestern så hade vi nog rätt så svårt och få allt att rymmas in i bilen och då hade vi en större bil....det blir ju alltid att shoppa lite extra då man åker dit.

Då man anländer till LAX så är det jätte smidigt att ta sig till biluthyrnings firmorna som finns en bit från flygfältet ....det går hela tiden små bussar (kallas shuttels) och då är det bara att hoppa på rätt shuttel...det står biluthyrningens namn på bilarna .Nu har jag hyrt från Alamo och då inväntar jag deras shuttel och hoppar på den som tar mig gratis till deras uthyrnings firma.Med go tur så kan jag få bilen snabbt men ibland är där sådan mega kö och då man redan känner sig rutten efter 11 timmar i flyget och köande i immigrationen så är man ju inte så sugen att köa så länge då man söker bilen.

Det som vi inte gillar med dessa biluthyrningar är att dom sällan har den bilen man har förhandsboka...men det står nog på nätet att om inte den finns så får man någon liknande.Några gånger har vi faktiskt haft turen och fått bättre bilar.Som förra gången då jag hade hyrt en lite midre bil då jag var ensam så hade dom ingen inne just då...så vips erbjöd dom mig en större bil för samma pris...not bad at all.

Skall verkligen bli spännande och se vilken bil dom erbjuder mig denna gång.




                                    Seeeeemester 5 vekor....because I´m worth it!!!




Då man hyr bil så skall man vara berädd att det blir oftast dyrare än vad dom gett upp för pris på nätet...beror lite vilken extra försäkring man tar...vi brukar nog alltid ta en extra försäkring som tex om man skulle få punktering så får man hjälp om du har försäkring och du behöver inte stå för något...för det kan bli jätte dyrt att ringa bergningsbil + att få decket fixat.Lönas nog att ta en försäkring och lönas läsa noga igenom vad dom erbjuder.Sen innan du åker iväg så tar dom en sista check på bilen och sen är det ....Gasen i botten!

Läste nånstans att Los Angeles är en av dom 10 farligaste städer att köra bil i så kom ihåg försäkringar och kör försiktigt ni som skall ut och köra där.Jag lovar att  på Freewayen går det undan och man får nog verkligen försöka kämpa att vara skarp då man kommit dit efter en lång flygresa och sen skall direkt ut i trafiken.

Som tur kommer jag dit på dagen och då har inte rusningstrafiken börja .....men det betyder inte att det är lugnt för det i trafiken för bilar finns där alltid oberoende är det natt eller dag.
Men för att kunna ta dig fram smidigare så behöver du nog en bil i Kalifornien...där finns nog lokltrafik (buss,tåg)...men man får nog mera ut av resan då man själv kan köra runt och inspektera en massa fina ställen.

Ännu till sist så måste du vara 25 år fyllda innan du får köra hyrbil....men dom som är bosatta där så får börja köra bil då dom är 16 år....ibland känns det nog lite skrämmande då man tänker en 16 åring i den där trafiken.Men minns att det fanns några vissa regler då du får ditt körkort som 16 åring..tror det var efter en viss tid du inte fick vara ute och köra bil och sen var det också något speciellt med att ha passagerare ...men nu minns jag inte riktigt hur det var.

Jag har inget emot och köra bil där men rusnings trafiken är nog inget att hurra över ....du är helt stucked...slipper ingenstans.Då undra man dom som skall till arbetet varje dag som måste spendera flera timmar i bilen/trafiken.

Ja mina kära läsare....det är nu som äventyret börjar och bara och kika in skall försöka uppdatera ganska så ofta.

Los Angeles/California and my friends over there.....see you soon!!



    Tog dessa fina bilder i maj då jag var där.... förutom den bilden med texten på .




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar