onsdag 11 april 2018

Positivt överraskade...vi vill tillbaka

 Idag har det varit en händelserik dag , lovar att vi hunnit med massor ...allt från att gå omkring och njuta här i Gdansk (gamla stan) till att hoppa på tåget och åka ner till Sopot , besökt  det 5 stjärniga hotellet Sheraton och njutit av en kopp kaffe/te i deras cafe  , gott och njutit längs den långa piren i Sopot och ätit super god texmex mat i Gdansk. Måste säga att jag verkligen är positivt överraskad av dessa två städer.




                        En ordentlig hotellfrukost blev det innan vi for på äventyr.



Trodde inte riktigt att Gdansk skulle vara min grej och var lite orolig om den staden skulle falla mig i smaken...men säger wow.....likaså Sopot  gillade vi lika mycket. Det blev en extemporer resa mer med tåg till Sopot. Kul då man inte har något inplanerat utan gör allt utan tidtabeller och ser vart näsan styr. Verkligen en super lyckad dag. Känner mig inte alls redo med att komma hem i morron skulle villa ströva runt lite mera här. Härligt att kunna gå ut på fina/mysiga matställen och äta för en liten peng.

Så alla ni som funderat på att komma och besöka Gdansk...ni skall faktiskt göra det. Här finns massor med mysig små gränder och ställen att titta på.

Det lönas komma en  gång och prova...jag/vi kommer absolut att komma tillbaka och kan bra tänka mig stanna flera nätter än två....tiden går så otroligt snabbt då man har roligt så nästa gång skall vi verkligen ta lite mera tid då vi kommer hit och sen komma då det är lite varmare. Nu hade vi ganska blåsigt och kallt ...i Sopot tittade solen fram.




Hotellet har vi varit jätte nöja med och här vill jag/vi bo på nytt ( kommer fakta om det senare).

Alltså vi är nog ett super team att resa ihop Mikko och jag...skrattar och fjantar oss åt en massa saker. Vi gillar att snusa runt på nya ställen för att få hem en massa minnen i bagaget och denna resa var enbart sådan....sett massor med fina platser för att inte tala om alla fina byggnader. Shoppande lämnade vi helt och hållet bort ...det brukar jag göra sen då jag reser till Usa. Sen lovar jag att det finns MASSOR av matställen bara att välja och vraka....oj vad vi har ätit gott på denna resa.

Detta var precis vad vi behövde...få mysa av varandras sällskap och fly vår hektiska vardag och bara få ha roligt tillsammans.Sen är det så skönt ibland att kunna gå ut och äta tillsammans och få prova en nassa olika matställen och äta i lugn och ro utan att alltid måste fundera vad kidzen vill äta ....oftast vill dom till Mc Donalds.

Jag tycker också mycket om att resa ensam och hit vill jag  någon gång helt för mig själv på en laddaakkunmammasemester...slöa på ett mysigt hotell och fast åka ner till Sopot för att relaxa på den superfina beachen.

Nu blir det några dagar framöver inlägg med bilder , tips och ideer från Gdansk.






     Äventyret till Sopot har börjat...här sitter vi på tåget. Enkelt att ta sig till Sopot med tåg...tar ca 20 min.





1 kommentar:

  1. Låter såå skönt! Har varit ner några gånger, också superförtjust, i både Gdansk och Sopot! Enkelt att flyga direkt från Åbo också.

    SvaraRadera