lördag 7 april 2018

Morötter

 Nu har då över halva arbetsveckan gått och det passade bra igår med att fira med bubbel , fina soluppgångar och en bra konser. Nu pratar jag inte om skumppa då jag pratar om bubbel utan bubbelpool/jaccuzi , bastu och sen och lyssna på en finska artist vid namn Samuli Edelmann. Det är så roligt att tacka sig själv med små härliga saker.



Som jag skrev det är så roligt att ha sk en "morot" som du jagar och orkar kämpa för att nå....för  då har man något att se framemot och så känns det så otroligt roligt då du nått dit du vill och får tack för allt jobb man gjort för att komma ända fram.

Likaså vår kommande minisemester har jag haft som mål.... jobbat/sparat  som betyder att vi igen kan unna oss en piki liten resa. Har lite här och där inbokade "morötter" i min  kalendern som motivation.  Jobbar och sliter just för att sen tex kunna slänga mig raklång i en härlig säng på ett mysigt/fint hotell och bara njuta och veta att jag kämpat hårt för att just nå detta.



Jag har alltid haft en massa mål i livet ( en del uppfyllda en del inte) och det har jag ännu ....så länge benen löper kommer jag alltid springa efter mina morötter som jag ser långt fram där i horisonten.

Det är nu som sagt bäst att köra hårt för jag är ju ingen ungdom mer och mina dagar i arbetslivet minskar dag för dag ...fast det finns väl inget som heter pension sen då jag nått den åldern. Men det är nu som jag måste tuta och köra så länge jag är i arbetslivet och har en fast inkomst. Många mål som ännu skall uppfyllas.

Har många bra  bloggar som jag verkligen är inspirerad av och får av  en massa tips och ideer.....en riktigt wow känsla . 



Hittade en bra artikel i Iltasanomat som jag skall översätta och skriva här:

"När Sanna förra året gifte sig så följde hon med i Facebook en grupp där dom diskuterade bröllops resor.När någon berättade att bröllopsresan kostade många många tusenlappar så funderade dom som diskuterade ämnet att varifrån hade dom fått pengar till en sådan resa.

- Många kanske inte gör upp en budget för sin egen ekonomi och kanske inte därför kan förstå att med mycket god planering kan man få ihop stora summor till resor.

Tyckte det var bra skrivet.

Ni skulle se då jag själv sitter och söker/planerar våra resor så har jag en massa flikar öppna på datan, jämför en massa olika priser, provar en massa olika dagar ofta är början på veckan billigast att resa , sen har ju datan kalkylator och ibland har jag tex 3 sådana öppnade och räknar och jämför olika priser, jag har en sida uppe med valutaomvandlig, m.m...så ni ser jag gör ett otroligt jobb innan vi reser....men fasen vad jag hittar bra priser.

https://www.is.fi/taloussanomat/oma-raha/art-2000005631922.html  klicka på länken så  får ni lite tips på vad man kan göra för att  få en liten extra  peng till något som man kanske går och drömmer om men inte får budgeten att räcka till. Texten är på finska. 





Ovanför ser ni den gamla, goa hederliga åsnan som som springer efter moroten....nedan för ser ni åsna modell 2018.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar