måndag 9 april 2018

Vill ha en städerska

Over and out....som man idag kan översätta som hemma och ledig. Man kan säga att det varit en vecka som känts som man skulle ha sprungit otaliga kilometer intervall löpning.



                Här på bilden ser ni Stockholm som visar sin bästa sida i gryningen

Har varit några dagar lite lugnare som sen ökat tempot till full gas....känns nog i kropp och knopp att arbetsveckan är över. Tror nog inte alla skulle orka eller ens ha lust att jobba som hyttis på en båt som kör non stop....det är nog intensivt ibland kan jag lova.








Skrattade en dag med min förman och sa att om jag vinner miljoner  på lotto så ringer jag nog och säger tack och hej.....fick lugnt till svar något i den här stilen   " nää int tror jag det så myki som du tycker om att jobba". 

Håller nog med att jag tycker om att jobba och har alltid tyckt om att jobba....men tror nog om lottovinsten skulle bli min så skulle nog jag lämna arbetslivet för att njuta av livet utan tidtabeller och måsten.



Men nu skall jag inte klaga  jag har igen en vecka ledigt och då vi landar dit vi ska så ska jag verkligen njuta av att få vara ledig och inga måsten....det är nog så skönt efter en intensiv arbetsvecka bara nolla kropp och själ.


Men det är  en hel del som skall fixas då man skall iväg....förr var det bara jag , plånboken och passet typ....nu då man har familj så skall det förberedas helt på ett annat vis och redan det tar på krafterna att få allt och klaffa inför en resa.





Idag då jag kom från jobb ca 21 så var det att snabbt rusa till Prisma som var uppe till 22 och storhandla så kidzen , papsen och skötarena har mat medan vi är borta. Det är två Pargasdamer som kommer att vara hos oss två nätter  ( våra bekanta) .Tack att ni ställer upp så att Mikko och jag kommer oss iväg på tumis.

Sen efter handlande så var det att börja plocka fram städgrejerna och då hade klockan redan hunnit bli över 22 ......klarar inte av att lämna ett hem kaotiskt då jag skall iväg ...det är så mycket skönare att komma hem från en resa då allt är fixat.
I morron har jag så mycket att fixa innan vi skall iväg att jag absolut inte hinner tänka på att städa.



Idag kom det en sån där känsla att det skulle vara skönt att ha en städerska som kommer hit på måndag innan jag kommer på ledigt.......det skulle vara så härligt att bara få sätta sig ner och njuta  av ett rent och fräscht hem efter att man jobbat 73,5 timmar/arbetsvecka än att direkt måste börja feja runt med trasan i högsta hugg.


Mikko gör sitt bästa men han har också långa dagar och mycket annat att sköta så inte hinner han med allt här på hemmafronten då jag är på jobb.

Det är nog därför jag älskar att bo på hotell där man verkligen blir uppassad till 100% ...jag får vara hur lat jag vill och behöver inte lyfta ett finger. Jag behöver verkligen sådant då jag själv jobbar inom service branchen och passar upp andra. 

Njuter så tusan då jag vet att jag har hotell nätter inbokade i min kalender.






I detta inlägg kommer det en serie sol uppgångar och det är nog en syn för öga då man  i stort sett varje morgon  får uppleva en massa färgspektakel på himlen och havet som glimmar då glömmer man nog bort hur hektiskt det ibland är att jobba på båt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar