söndag 8 april 2018

Öppnade truten vid rätt tillfälle

När en del börjar förbereda sig för sommaren med att köpa sig lite nya sommarkläder så förbereder jag mig med att beställa vinterkläder. Ni vet ju hur kall midsommaren brukar vara så det är bra med ny och fin vinter rock.

Skall förklara hur allt började med att jag den här årstiden beställde en vinterjacka....vet att en del redan tänker ...Lissu är snål därför beställer hon  nu då det är rea..haha. Snål är jag inte men jag är sparsam....men som sagt det var inte därför jag beställde jackan för att den var på rea.Skall berätta hur allt fick sin början.

Det  var så här.....förra arbetspasset då jag på kvällen var och rev lakan  så kom jag in i en hytt och blev helt paralyserad. Det var en kväll som vi faktiskt hade jätte mycket bäddar att riva ...men jag blev helt stilla. Kändes som tiden stanna .....där hängde världens fräschaste vinterjacka....helt MIN stil!!!

Tänkte den där vill jag med allt makt HA....men nu var ju problemet det att jag inte  visste var jag kunde hitta en sådan rock.Men jag la märket på minne och tänkte att då jag slutat jobba så börjar jag söka med ljus och lykta på nätet för att hitta just DEN rocken.

Vi brukar börja dela ut muggar och toapapper i hytterna då passagerarna börjar gå ut och gissa vilken tur jag hade för i hytten där jag sett den snygga rocken så där var ännu killarna kvar och jag som inte är blyg för något frågade av killen med min vaforit rock var han hade köpt den. Han sa att han nog kan sälja den åt mig för 300e.

När vi en stund snackat och jag berömt hans jacka så kom jag faktiskt ihåg att på nytt fråga varifrån han beställt den. Då jag slutade jobbet så satt jag och surffade på nätet men kunde fasen inte ens hitta någon som liknade rocken jag hade sett förrän det plötsligt blev BINGO och där fanns min dröm rock rakt framför ögonen och ännu till på rea för ett bra pris. Så gör man om man är sparsam som mig...köper  vinterkläder då det börjar bli sommarsäsong...man kan göra otroliga fynd.

Nu under arbetsveckan har jag fått meddelande att paketet anlänt till posten så gissa vem som kommer att rusa till posten på tisdag morron. Jag är dålig på att beställa från nätet för jag vill prova kläderna förrän jag köper ...men nu då jag äntligen hittade just den rocken jag vill ha så tänkte jag att jag tar risken. Får väl skicka den tillbaka och byta storlek om den inte passar.

Är så super glad att jag är en pratkvarn och öppnade truten vid rätt tillfället men den påföljden att jag är ägare till en ny vinter jacka. Tänk om jag inte vågat fråga så skulle jag säkert ännu suttit och sökt med ljus och lykta och blivit utan den snygga rocken.

Tack till killen som gav mig tipset var jag kan  beställa den och längtar så att få söka paketet. Läste just att dom lovat varmare väder ...men möter ni mig på stan kan jag lova  att jag har min nya vinter rock på mig.

Vem vet kanske jag rentav har mycket användning av den i sommar.....har ju erfarenhet av dom Finska somrarna att antingen behöver man vinterkläder eller stövlar och regnrock.

Tillsvidare håller jag rocken hemlig ...men lovar att det nog kommer dyka upp en och annan bild av den här på bloggen.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar