söndag 13 maj 2018

Den efterlängtade kvällen

 Igår var en dag som jag njöt av till max så därför blev det inte att öppna bloggen igår. Vi vaknade ju upp i Karislojo på en plats som heter Kylpylä Hotel Päiväkumpu där vi hade en liten minisemester ( 1 dygn ) en morsdags gåva som jag köpte åt mig själv och familjen förstås och efter det då vi checkade ut från hotellet så körde vi hem via Fiskars. Men skall skriva mera om dessa platser här framöver. Fick jätte fina foton och vi hade ett så otroligt skönt dygn där vi fick njuta av att bara vara tillsammans .


Heja på Danmark i år...men visst viftar jag med finska flaggan då Saara uppträder


Men idag kommer ni ( tyvärr) ännu måste läsa om Eurovision...lovar att det blir sista inlägget förr ett tag. Men är man en eurovisionsfantast i den skala som jag är så är det egentligen för mig aldrig eurovisionspaus. Utan nu då denna fest är över och vi alla ( nästan i alla fall ) vet att Israel kammade hem segern så är det för oss eurovisions fans dags att börja vänta då dom presenterar värdstaden som jag nog tror blir Jerusalem. Om man sen har planerat att se nästa år ESC festival live så skall man vara ute i go tid att börja planera sitt boende osv. Vet att många brukar  boka direkt sitt boende då dom vet i vilken stad festen hålls.


Jag skrev i ett inlägg att jag verkligen skulle vara sugen på att se eurovisionen live igen efter efter 4 års paus....men nu är ju frågan ...är jag intresserad att åka till Israel. Om jag skall vara ärlig så hat jag aldrig varit intresserad  av det landet eller landets kultur..... är lite orolig om det på minner om Egypten och folket där för den platsen gillade jag inte och dit  vill jag nog inte på nytt.



Ni som reser mycket och har erfarenhet av  Israel....vad har ni för tips och ideer att ge. Det skulle ju på ett vis vara intressant att se landet för jag har ju aldrig varit där och nu i samband med eurovisionen så skulle det bli två flugor i en smäll....få besöka ett nytt land och få se eurovisionen live år 2019.




Sen under kommande år så är  det en massa eurovisions träffar  som tex kryssningar, lilla julfest, olika eurovisions tema fester. Har faktiskt  inte hunnit på så många sådana evenemang i och med först är jag borta en hel vecka (jobb) och sen tycker jag att då jag väl kommer hem så har jag ändå så mycket att stå i med här  hemma men sen då kidzen blir stora så är det enklare för mig att vara med på en massa eurovisons meetingar.






Men som sagt det hör till att varje år fira Eurovisionen ordentligt oberoende var jag befinner mig och igår firade vi den hemma med familjen....familjen och familjen. Kan nog skriva att jag firade den ensam....Michelle var i sitt rum på data , Jaromir såg kanske en låt och så gick han och sova och Mikko kämpade nog rätt länge i soffan tills båda ögonen for fast medan jag gick på högvarv och var så djupt in i ESC bubblan att jag inte visste något om tid eller rum!!






Min fina eurovisions dress som jag hade under planering fick jag inte sydd i år så jag tog till plan B och min fina paljett flagg tunika fick äran och komma fram från skåpet .Det blir en ny ESC fest i nästa år och kanske det skulle vara bra och börja i god tid planera dressen för nästa år...brukar vara lite sent ute med att sy den.

Till slut en liten kommentar om vad jag tyckte om ESC finalen i helhet och vinnarlåten. Lissabon/Portugal hade ordnat en fin show .....scenen fin , fina shower hade länderna att erbjuda , tyckte inte helt om då dom hade 4 st speakers kunde ha räckt med två men i övrigt var det bra ordnat .





Så var det med detta år igen en typ som hoppade upp på scenen då England sjöng och tog hennes mikrofon...det var ju lika år 2010 då jag var och såg ESC live i Norge så hoppade "Jimmy Jump " upp på scenen och det tog en stund innan dom fick ner honom. Dom funderade om det kanske var  " Jimmy Jump " som var igång igen detta år. Idioter som vill ha uppmärksamhet...dom finns tyvärr överallt.

Vinnarlåten TOY / Israel hörde inte till min favorit. Men det hade ju skrivits mycket om den och den var nog förhandstippad....stack ju nog ut i mängden av dom andra låtarna. Min favorit kom i alla fall med bland dom tio bästa Danmark....för Finland gick det tyvärr inte något vidare ....Saara/ Monsters blev näst sist.

Men som jag sagt ...det som är bra med Finland ...dom tar snällt sina motgångar tackar för sig och kommer tillbaka igen glada nästa år  med ny kämparvilja utan att göra någon större nummer av det inte gick så bra i år.




Hoppas ni alla som var och så ESC live hade en härlig vecka och kommer hem med många glada och oförglömliga minnen. Nu skall jag se om jag mjuknar och ta in att Israel har vunnit och se om jag är intresserad att besöka detta land i nästa år.

Tack till er som orkat läsa genom mina ESC hysteriska inlägg .....nu blir det som sagt en liten paus med dessa inlägg i alla fall på bloggen men i min vardag kommer det nog vara eurovision hela tiden.



Kommer med en serie foton från vår Eurovisionskväll och ni kan se att det pyntas till max här hemma




 Idag skall vi äta eurovisionsbakelser till morsdagskaffet som jag bakade igår.










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar