fredag 25 maj 2018

Vi har börjat dricka och sola nakna.

  Så är vi då inne i maj månad som har visat sin bästa sida...härligt väder....just sådan värme som jag älskar. Bara få ligga och gotta sig i solstolen med bra böcker. Köpte igår åt mig två nya pocketböcker och har börjat läsa  " På andra sidan väggen" och den är helt i min smak. Kan ju för tusan inte sluta läsa och i denna värme kan jag/vi inte heller sluta dricka.



Vi har börjat dricka och vi dricker mängder....men  det är sådan dryck där man verkligen inte blir full eller får baksmälla av ....nej det är en sådan dryck som verkligen släcker törsten i denna superhetta....den drycken heter Wichy och inte Whisky.

Är helt frälst i dessa små mini Wichy flaskor....dom är så enkla att ta med i tex handväskan, då kidzen och deras kompisar vill ha en flaska med sig då dom skall ut och cykla, att ha några i bilen m.m Såg idag då jag var och köpte 24st pack att det var massor med folk som köpte av dessa. Jag brukar ha den med citron smak men nu hittade jag ingen sådan. Om man sen är riktigt ekonomisk så blir det ju nog billigare och köpa dom stora wichy flaskorna men tycker dom här är så bra storlek så nu vill jag ha dessa hemma ..i alla fall nu då det är sommar.

Har uppladdat i kylskåpet med kalla flaskor och sen dom som inte ryms in där så får vara i en korg som jag fått en gång till gåva av mina kompisar Tina och Anneli och den är verkligen en kär korg. Den brukar vara med på Halloween , till julen dekorerar jag med julsaker i den , ibland har den varit på balkongen fylld med böcker men nu i sommar får  den assistera som Wichy korg i köket.
Då jag fick den så var den fylld med SOL öl....men nu dricker jag ingen alkohol mera så nu  passar det bra med wichy i den. Igen har det gott ett år och nu i maj är det tre år sedan jag drack någon % dricka ( alkohol )... börjar nästa vara lika länge för Mikko  som han har varit utan alkoholdrycker.

Märker hur mycket bättre vi mår i hela kroppen och själen och gör nog också under för hyn. Har ingen saknad av den drycken mera....men vi har ingen skillnad fast vi har vänner som dricker och vilka mängder andra dricker. Vi kan helt bra umgås med folk som tar sig en bahutt eller två eller så många att dom kryper...för det är inte vårt huvud och kropp som lider följande dag.

Sen är det så bra då vi är ute och reser och också annars så behöver man aldrig vara orolig när man kan hoppa i bilen  och börja köra följande dag och fundera om man skulle ha någon  alkohol i kroppen.....nej man kan fast som vi då vi är i Usa och jetlaggade redan åka och shoppa kl 06.00 utan att vara oroliga att köra bil så tidigt.

Nu är det ju faktiskt ett tag sen vi varit på något party där folk druckit ordentligt så jag vet inte riktigt hur jag skulle nuförtiden reagera då någon sitter och förklarar och kaverar någon story som varken har huvud eller fötter och denna story kommer typ 10 ggr i repris och jag sitter helnykter och hör på. Men tror nog jag skulle sitta där och hålla med och skratta och tänka .." nej fan nu är du så sa**ns jobbig" att så där jobbig har jag också varit många gånger i mitt liv men äntligen fattat att livet inte blir roligare eller bättre med alkohol....kanske mera tvärtom...more problems!!

Nu skall jag snart och möta Mikko och papsen till Uittamo strand....dom startade idag från Dalsbruk med vår båt som vi nu kommer att ha stationerad i Åbo. Senast dom hörde av sig så var dom i Pargas port och åt....nu väntar jag med spänning att dom kommer ända fram till Åbo utan att motorn strejkar.


I morron har dom lovat super väder och Mikko är ledig...så kan bra tänka mig åka till nån bergsklippa längre ut i skärgården där vi kan läsa, grilla, dricka (wichy) och sola nakna.

Njut alla ni som gillar värme för denna värmebölja håller inte i sig förevigt....sol ute sol inne sol i hjärta och sol i sinne .....kram från er Solstråle.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar