onsdag 23 maj 2018

Här njöt vi ett dygn/Päiväkumpu

 Nu är jag då hemma med ett nät som fungerar bättre än det på jobbet och nu får jag mina foton fixade och laddde från vårt dygn på Spa/Hotel Päiväkumpu i Karislojo (Karjalohja). Detta inlägg är inget samarbete med Päiväkumpu men vill gärna skriva om detta ställe ifall också nån annan skulle vara sugen på att åka dit någongång så kan jag gott rekomendera. Klicka på länken  https://www.paivakumpu.fi/





Hur blev det av vi åkte till detta ställe.....jag tackar Facebook för det. Såg att en kompis från Karis hade varit där och hon hade lagt några foton på sin sida och förstås namnet på stället och jag var ju inte sen på att börja googla var någon sådan plats finns.Det ligger som sagt i Karislojo och är ca 90 km från Åbo och lika långt också från Helsingfors.


                                   Detta är vår utsikt från balkongen.



Hade faktiskt aldrig never ever hört om detta ställe men summa sumarum så hittade jag ett bra pris och jag köpte detta dygn åt mig själv till morsdagsgåva som jag ville fira med familjen. Bokade in ett dygn från fredag till lördag ....tänkte att vi börjar så där försiktigt och åker dit en natt och ser vad det är för ställe och trivs vi så kan man alltid åka dit på nytt.


Vi hade ju en super fin dag då vi åkte dit med sol och värme och pricken på i så ligger detta ställe vi Lojo sjön....härligt. Detta är inget nytt ställe men dom har byggt till och Spa avdelningen är renvoverad för ca 2 år sedan. Ett mysigt litet Spa med två bubbelpooler, en stor pool , en liten kall och varmvatten bassäng , en liten barnpool , i stora poolen hade dom klättervägg...sen fanns det 4 bastun en sk saltbastu som du smörjar in dig med salt och sitter där i en svag värme , ångbastu , en bastu med 70 grader och sen en bastu där det är över 80 grader och sk stjärnhimmel ...bra duschar. Sen fanns det också duschar och en bastu på damsidan och också på herrsidan.




Spa ingick i hotellpriset så vi for dit direkt då vi hade kommit fram och sen fick vi ännu gå till Spa innan vi checkade ut följande dag. Michelle och jag orkade oss inte på varken frukost eller Spa på morgonen ...vi ville sova länge ....men killarna for till både frukost och Spa.



Nu kunde jag inte fota något in ifrån Spa området då där fanns kunder men ni kan kolla på deras sida eller googla. Fick några foton från omklädningsrummet då det råkade vara tomt...det var så mysigt med en sk björkskog och rent och fräscht.




Sen hade dom en tunna ute som man kunde gå ut till från Spa området och en liten hörna inomhus där man kunde sitta och relaxa. Sen finns där frisör, kosmetolog , massör om man vill unna sig något mer än bara bad.






På kvällen var vi till restaurangen och åt pizza i Ala carte Panorama...jätte gott. Sen severar dom  också frukost ( som ingick i vårt pris )  , lunch buffe´ och också middags buffe´...priser hittar ni på deras hemsida.


Lite om rummet vi bodde i...boendena var lite som radhus ...man hade en egen ingång och vi bodde på övrevåningen så vi hade balkong så vi kunde sitta och se ner mot sjön ( alla husen hade utsikt mot sjön) . Rummet var klassat som 3 stjärnor...lite retro men helt ok och nu sommartid så spenderar man ju inte tiden med att vara inne på hotell rummet så det behöver inte vara någo 4 eller 5 stjärningt. Där fanns en soffa två sängar som man kunde skuffa ihop till dubbel sängar och sen en loft säng dit båda kidzen skulle ha kunnat sova men Jaromir ville sova på soffan. På balkongen fanns det bord och två stolar.



Vi skulle checka ut från rummet klockan 12 följande dag men det var så fint väder så vi blev en stund på deras takterass och tog en kopp kaffe innan vi åkte iväg. Mikko hade sett på kartan att Fiskars fanns jätte nära så vi åkte den vägen hem .....stannade där och gick runt och njöt av den vackra atmosfären och tog oss en glass.

Mikko har för jätte länge sedan varit en gång varit till Fiskars men själv har jag aldrig varit där fast jag i ungdomen studerat i Karis ....men då hade man inte tid att åka runt och se på olika fina ställen ...nej då skulle man ragga runt med bil i Karis city.

Skall i nästa inlägg visa lite fina foton från Fiskar men nu kommer det en hel hög bilder från vårt  dygn på Spa/hotel Päiväkumpu.

Så till slut en liten komentar hur vi trivdes....vi trivdes så bra att vi skulle ha velat fira midsommar där men det var tyvärr slutsålt då. Men jag snusade vidare och hittade ledigt lite före midsommar så då skall vi åka på nytt dit  och då skall vi stanna två nätter...en natt tyckte vi blev för kort.


Här fanns ett spel rum med olika spel om man ville fördriva tiden på kvällen. Sen hade dom också en dansrestaurang där det var dans på kvällen.



Detta är från lobbyn då man kommer in i aulan till receptionen.


Lovar att det är ett ställe där kropp och själv får lugn och ro....värt ett besök. Sen kan ju alla inte tycka om samma saker men som sagt alltid kan man prova ett dygn.

Längtar redan tillbaka.....skönt då allt är serverat och  vi bara får njuta av varandras sällskap utan att ha nån press att något skall göras och ingen behöver passa upp nån annan utan vi blir alla uppassade.




                                 Kaffe på takterssen innan vi lämnade platsen.







            Välkomna åter står det på skylten ........absolut....redan bokat !!!






















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar