tisdag 29 maj 2018

Utsikten där jag sitter och bloggar

Vi har alla våra ups and downs i livet och säkert är vi många i samma båt som ibland tänker att " neeej idag ork jag inte gå till jobbet " men en sak måste jag säga att så här sommartid i alla fall så kan jag nog inte klaga på mitt jobb.



Idag då jag slutade jobba efter morgonpasset så packade jag en liten picknick påse med knäckebröd , ägg och te och gick ut på deck. Sökte upp en plats där det inte blåste och satt där och njöt av min picknick. Blickade ut över det vackra blåa havet, njöt att få se på dom vackra öarna och tänkte ..."att nog har jag det bra".




Som jag skrivit förut att visst gör vi ett tufft jobb här ombord .....men på sommaren slår nog inte många arbetsplatser denna.Tänk att på min lediga tid kan jag sitta uppe på deck och njuta av skärgården, det vackra vädret, njuta att få vara på sjön och få mig en fin solbränna . Vi har bra på hyttsidan för vi har ledigt på dagen  att man kan gå ut och sola. För det mesta sover jag nog då jag blir ledig men sommartid vill man nog inte slösa tiden med att vara inne i hytten.



Det börjar dyka upp ett och annan kryssningsfartyg i Stockholm....sommaren är här.


Jag har datan med mig här ute och det är super ljuvligt på deck nr 12 att sitta och blogga.




Ni som funderar på sommarjobbcså kan jag föreslå att komma ut på sjön.Det
är hektiskt veckan ni är ombord men kom ihåg att ni är hela sommaren varannan vecka ledig. Dom som sommarjobbar iland har två lediga dar i veckan och som sagt är ni på sjön så är ni en hel ledig vecka hemma då man hinner göra mycket och verkligen njuta av sommaren. Ansökningen brukar redan vara i början på året så nu är det försent men nästa år kan ni tänka på saken.




Det var så min sjö karriär började...kom ut på sjön som sommarjobbare och sen fick jag fast anställning. Var nog rätt länge iland och jobb här emellan  innan jag nu kom ut på nytt på sjön.


Nu skall jag gå in och ta en Power nap (tupplur) så jag orkar jobba resten av kvällen och ni alla kära läsaren som gillar sommar och värme och sol.....njut av detta  hastigare än vi tror så har vi den förbannade vintern här igen då många av oss sol/värme dyrkaren kommer att sakna detta värmefenomen som vi nu har här i Skandinavien.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar