lördag 26 maj 2018

Aldrig för sent att smaka nya saker









 Vi som trivs med värmebölja skulle nog njuta om vädret var så här ända till hösten....oj vad sommaren skulle kännas lång om man verkligen fick njuta av sol och värme en längre tid. Nu är man ju redan lite orolig hur vädret kommer att svänga till midsommaren. Det är ju ett tag dit ännu och nu är det nog bäst att njuta av en dag i taget och av detta super väder.




Mikko , papsen och båten kom lyckligt och väl fram igår kväll till Åbo efter att dom efter många om och med kunde starta från Dalsbruk. Men båten och den gamla motorn tickade på hela vägen hit ....dom tog en matpaus i Pargas Port innan dom fortsatte hit (Uittamo/Åbo ) var vi kommer att ha båten. Som ni kan se på bilden ovan så hade dom en superkväll då dom anlände till Åbo...ni kan se till vänster  då dom kommer glidande in mot bryggan.





Jaromir väntar att vi skall starta så att han får köra båten....bra att lära sig i tid.






                             Solade nästan naken idag då vi var på vår båtutfärd.









Känns så rätt hela beslutet att säga upp båtplaten i Dalsbruk och prova på något nytt...allt har sin tid som man brukar säga och det känns super spännande att ha båten här och få snusa omkring i denna skärgård här runt Åbo, Pargas , Kaarina , Nådendal osv.....har aldrig rört mig med egen båt i denna skärgård här....men med jobbet (Grace ) ser jag ju nog en del av dessa platser varannan vecka.





Idag gjorde vi en liten premiär runda i detta härliga väder. Tänk vad skönt att på ca 10 minuter komma ner till bryggan och ha med sig lite små prylar  i en kass som behövs för en liten dagsutfärd.....än att köra ca 1 1/2 timme bil , ca 15 båt väg och släpa och bära på en MASSA kassar för att komma  till vår stuga. Det här känns i alla fall helt rätt just nu ....sen ser vi framöver passar det oss att åka runt med båten här och besöka olika ställen/ holmar eller saknar vi stuglivet.






En del kanske kallar det till lat men jag pratar hellre om ordet bekväm som passar mycket bättre in på mig. Som idag då vi åkte runt med båten och jag kände att jag med gott samvete bara kunde sitta och njuta av den härliga vinden som fläktade och solen som värmde utan att ha den inre stressen att något måste göras.....så otroligt skönt....så otroligt bekvämt att inte behöva göra något.





Likaså då vi kom hem och vi grillade på gården ( bor i höghus på marknivå) så har vi  bara att lasta ut det vi behöver då vi skall grilla/äta via balkongen och hur bekvämt är det inte att efter vi ätit så är det bara att föra in allt och fylla upp diskmaskinen och ställa allt tillbaka till kylskåpet och efter det mätt och belåten lägga sig ner på solstolen eller soffan och läsa följande bok "Dansa min docka" utan att det gnager i kroppen att det skulle finnas tusen saker att göra.


Jag behöver detta bekväma liv i min så annars hektiska vardag ...det gör gått för mig.

I morron skall jag föra kidzen kl 10 till simträningarna och så länge dom simmar så skall jag åka ner till stranden som finns rätt nära simhallen och lägga mig en stund på stranden och läsa en bok. Sen när jag fört hem dom så  åker ner till båten för att börja tvätta  den på insidan och njuta av lite lunch nere på bryggan...kan inte bli bättre.



Kan ni förstå ....det var första gången som Mikko och jag smakade på grillade Marshmallows...yammi....sen är det säkert en del som märker att vi har engångsgrill och säkert undrar varför. Då vi bor i höghus så kan vi inte han nån utegrill och sen grillar vi egentligen inte så mycket. Sen hör och häpna så är det ju bekvämt...bara slänga hela grillen då den svalnat. Dyrt ..jo jag vet ....men vi grillar som sagt inte så ofta så vi kan unna oss dessa engångsgrillar och dom är faktiskt köpt på rea.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar