onsdag 2 maj 2018

Kan ni tänka er fira midsommar utomlands??

Kan ni förstå att nu är vi då inne i den sk bästa månaden...maj...alltså det är redan 1:a maj. Nu är det bara att börja vänta på att allt börjar blomma och träden blir så där vackert gröna. Hoppas  det skulle börja hålla i sig nu av det vackra vädret....men egentligen är det nog ingen skillnad om det snöar till midsommaren...jag har ju min snygga vinterjacka i skåpet som jag beställde och skulle gärna ha lust att använda den redan nu.

För övrigt gick vappen helt bra...mycket folk som betyder mycket jobb. Men veckan går så mycket snabbare då det är mycket jobb....men skall jag vara ärlig så är nu fötterna och benen jätte glada att få vara i viloläget efter en hektisk arbetsdag.

Familjen trivdes toppen på kryssningen och pricken på i var att Jaromir och Michelle råkade ha sin stora syrra här på jobb till vappen. Hon jobbar som inhoppare/turare här på Grace. Så dom hängde runt med henne en stund då hon var ledig.






På eftermiddagen var hela tiimet och åt middag till buffen (Jaromirs favorit matplats ) och där hade funnits en massa godsaker och dom bjöd också på munkar då det var 1:a maj.Vi hade också i vår matsal vappenlunch men jag råkade vara ledig då och låg och sov....men på dagen unnade jag mig en munk, struva och mjöd.

I hytten hade jag lite serpentiner så jag fick en liten vappen stämning,  nästa högtid att invänta är midsommar...den råkar infalla på min lediga vecka. Men nuförtiden har det blivit pop att kryssa också på midsommaren likaså som julkryssningarna har ökat.

Folk som har en hektisk vardag ser hur bekvämt det är att komma och kryssa på tex midsommaren....om vädret är fint så vad är inte bättre än att sitta ute på deck och njuta av vår vackra skärgård, njuta av god mat  ...då behöver man inte släpa en MASSA matkassar till tex stugan och stå där hela dagen och kocka....nej man går tex till buffen och äter en massa goda inlagda sillar och nypotatis och äter glass och jordgubbar till efterrätt. Sen stiger du upp ...tackar för dig och personalen sköter resten.

Jag har nog blivit så otroligt bekväm och njuter av varenda minut någon passar upp mig ....finns inget bättre än att få sitta till färdig dukat bord och mumsa i sig en massa godsaker och resten sköter andra.




Ni som gillar att resa ...kan ni tänka er att lämna stugan för att fira midsommaren utomlands ? Jag skulle bra kunna tänka mig att fira midsommar utomlands och skulle också gärna resa mera på somrarna då kidzen är lediga men priserna stiger så otroligt under sommarsäsongen...synd.

Skulle  bra  kunna tänka mig fira midsommar med familjen i tex Sopot och ligga och njuta på den super fina beachen , bo på något mysigt hotell och på kvällarna gå ut och äta på någon mysig restaurang...en sådan midsommar skulle inte vara fyskam för mig. Vem vet vad vi hittar på om det kommer något bra midsommar erbjudande.





2 kommentarer: