söndag 27 maj 2018

Varför jag hatar allmänna stränder.

 Söndag och väckning till den förbannade väckarklockan...men hade redan min plan färdig . Då jag kört kidzen till simträningen (Kaarina simhall) så fortsatte jag färden lite framåt till beachen med dom planerna att jag kan ju fortsätta där och sova en stund till och njuta av sol och värme. Packade med solstol och boken för man brukar få bra tag i sömnen då man läser några kapitel.








Men som sagt det gick ju inte som jag planerat....såg bra ut då jag kom dit ingen hade belägrat stranden ...jeee fick vara ensam...trodde jag!!! Då kan jag berätta att jag trodde helt fel...hade just lagt mig bekvämt i solstolen då första familjen anlände och det hördes på  långt håll att någon var på väg....lillisen grät hela vägen dom tågade ner till stranden och fortsatte så länge dom var där ...tur så var det BARA 1 timme (puh) .Dit for min chans till att läsa och sova en stund. Men hade ju själv tid kvar innan jag skulle söka kidzen så jag tänkte att nog hinner jag en liten stund njuta då dom for.



Hur gick det sen..... jo sen kom följande patrask...men två "tjutande sirener" .....dom blev i en klätterställning som fanns en bit bort men dom hade nog volymen på fullt dom kidzen  så det kändes som jag skulle haft dom bakom solstolen men som tur så for dom  en ganska go bit från "mitt revir " så jag tänkte äntligen.....men siddu nej.

Hur gick det sen....då kom det ju en mamma med sina två "tjutande sirener " rakt framför min solstol och började slå upp värsting lägret....filtar ,handukar, matsäck,kylväska hann inte se alllt vad hon plockade upp för blev så SA**NS irriterad att jag då redan hade packat ihop mitt pick och pack och flytt.

Efter en stund ringde Mikko och som vanligt lugn som en filbunke frågade han
-  Var är du ...är du ännu nere vid stranden??
Jag svarade rappt
-Nej ...jag sitter i bilen på parkeringen nära simhallen....jag fick nog av stranden!!!





Jag vet att   jag var på en allmän badstrand och alla har rätt att vara där men det här just orsaken varför jag sällan går till någon allmän badstrand....orkar helt enkelt inte med detta nåjsande runtomkring mig då jag är ledig och har möjlighet att  njuta av tystnaden. Har nog tillräckligt med ljud omkring mig på min arbetsvecka och dessa härliga soldagar är så få i Finland och då jag äntligen har chans så  vill jag verkligen njuta av dom  till max. Här är ett plus med egen sommarstuga ...egen strand.

Det är så skönt då vi vanligtvis brukar välja  att åka till Kalifornien i oktober...inga mycket turister nere på beacherna  och ortsborna har ju sitt vardags program ( skola och jobb )  så där får jag nästan ha beachen eller poolområdet för mig själv på vardagarna i alla fall  och för den delen är beacherna så stora där att man nog hittar åt sig ett sk "eget revir " där.

Ni som reser mycket vilka beacher föredrar ni....dom lugna mysiga eller dom där det är liv och rörelse på ???






Nu får jag nog vara glad att vi har båten här i Åbo och kan fly ut på sjön då man vill ha sitt lugn och ro och inte behöva ligga på stranden med Åbos ALLA barnfamiljer .

Ps!! En liten notis till mina kära vänner med små lillisar.....ni skall nog inte efter detta inlägg tro att jag hatar lillisar ... men tror nog ni alla föräldrar också förstår känslan då ni vill ha tystnad ...ja då betyder det faktiskt tystnad och lugn och ro då vill man nog INTE ha något extra ljud omkring sig.






            Sådana påsar använder jag då vi har plättkalas....så otroligt bekvämt!!! 






Vi avslutade kvällen med att grilla och ha plättkalas....vår familj , papsen och en massa trevliga grannar .....OBS ...jag bjöd själv grannarna  på grill och plättkalas ingen som trängde sig på.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar