torsdag 24 maj 2018

Glass i Fiskars

  Efter vårt dygn i Päiväkumpu så åkte vi via Fiskars som  finns i Pojo  ( Raseborg Finland).



Vi hade en så fin solig vårdag i Fiskars då vi gick omkring och såg på en massa fina gamla byggnader. Det var som att man skulle ha spolat tiden långt tillbaka det var så mysig stämning att gå där på dessa sandvägar bland dom små röda stugorna.

Vi var in och kollade i glasfabriket  men tyvärr fick man inte fotografera där....men otroligt fina hantverk fanns där....oj vad folk har olika talanger. Tänk vad roligt det skulle vara  att kunna blåsa så fina glassaker.

Där hittar man också Fiskars shop med dom finska kända namnen som Fiskars,  Arabia, Hackman , Iittala. Har ni vägarna förbi så gå gärna in en sväng i affären och se vad som finns till försäljning. Dom hade en massa vår/sommar rea då vi var där.



Jag och Mikko tycker om att föra till våra vänner i Usa något som har anknytning till Finland då vi åker dit och lovar att det finns i dom flesta vänners hem en eller flera Muumin muggar, fiskars saxar ,Iittala prylar och nu tänker vi nog föra något Finskt tema som bröllopsgåva i höst...Mikko funderade lite på nån av Alvar Aaltos vaser. Ännu har vi inte helt bestämt.



Sen blev det glass paus innan det var dags att börja återvända tillbaka mot Åbo efter ett superhärligt dygn med familjen.Ibland är det nog bra att köpa sina egna morsdagspresenter och planera dom efter egen smak.

Här kommer en bildserie ...tack Fiskars för denna gång vi kommer förbi på en glass nästa gång igen.







    Gick förbi hotell Tegel i Fiskars och sen tog vi oss en glasspaus på vägen









Fiskars gamla brandstation ses rakt fram...titta så fina färgeffekter i naturen denna vårdag.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar