tisdag 22 maj 2018

Egen soffa

 Äntligen fötterna på fast mark och äntligen egen soffa och eget hem...gissa om jag har längtat. Helt underbart att få komma ut efter att en vecka varit sk inomhus. Försöker nog alltid en liten stund vara på deck men då jag jobbar långa dagar så är nog den lediga tiden guld värld att hoppa i sängen för att sova.



Idag var jag en liten stund ute på deck då jag hade ledigt för att njuta av det vackra vädret , den härliga friska havsdoften och dom fina öarna med ena berget slätare än det andra. Riktigt super fina "solanberg"...oj att få lägga sig ner där en sådan dag som denna med några bra böcker och njuta av solen som värmer.Verkligen synd att sommaren här är alltför kort plus att man aldrig vet när vädret svänger och vi har regn och kallt fast det är så kallad sommar.




Nu hoppas jag verkligen värmen håller i sig på min lediga vecka då skall jag åka ut till Runsala ( Ruissalo ) och lägga mig på bergen och sola.Sen börjar vi alla längta att få båten hit till Åbo så vi kan åka ut till nån ö som har fina "solanberg" och ta med en liten grill och bara sitta där och njuta utan att ha nån press att något måste göras.



Jag behöver sådana ställen ibland där jag inte kan göra något för hemma finns här alltid något att göra  för att inte tala om där vi har stugan hur mycket där skulle finnas och göra (nej tack)  plus att då jag är på jobb så är jag en sådan som aldrig kan vara stilla utan far runt som en duracell...har alltid tyckt om att jobba mycket men ibland måste man verkligen låta kroppen vila från alla måsten.




Det har det blivit så grönt igen på denna vecka jag varit på jobb...syrenerna blommar för fullt och liljekonvaljerna  blommar och mycket som redan har blommat färdigt.....neeej låt tiden stanna för det är nog så otroligt vackert nu. Fast jag lider av pollen allergi som nu tycks vara kraftig i år så måste jag ändå idag då jag kom hem trycka näsan in i en syrenklase och dra i mig den så otroligt härliga doften.Skit det samma fats jag nös en bra stund efter det....men det är vår bara en gång i året ...lite måste man njuta av alla härliga dofter.



Lägger in en bildserie av en bråkdel del öar som finns längs med vägen från Stockholm till Åbo  dessa öar  jag fotat hittar vi i Ålands skärgård.











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar