lördag 5 maj 2018

Nedräkning kan börja

 Nu tror jag att kroppen/hjärnan börjar förstå att det faktiskt är i nästa vecka som hela Eurovisions rumban tar fart på allvar. På min fritid här ombord spenderar jag mycket tid på datan med en massa projekt och nu är det synd att nätet är så otroligt trögt för har tänkt mig börja gå igenom ESC låtarna och förbereda min top 5 lista som jag kommer ha klar senast lördag innan finalen.

Lägger in lite bilder från då jag var i Köpenhamn/Danmark 2014...tänk vad åren går.



Måste nog erkänna då jag läser  mina eurovisons vänner uppdateringar på Fb att det nog lite svider i hjärtat att jag inte i år får uppleva hela spektaklet live. Det är så super roligt att träffa alla super härliga människor live som har eurovisionen som hobby för vi blir  alla som en stor familj.

Nu börjar jag verkligen hoppas att Eurovisionen hittar lite närmare Finland i näst år för då tror jag verkligen jag kommer att ta mig iväg dit och se det live. Det blir så mycket billigare om det skulle vara nåt av grannländerna som tar hem segern. Super kul om Finland skulle vinna men måste erkänna att jag nog hellre skulle åka någon annanstans än Helsingfors och se eurovisionen.


Det var i Köpenhamn som min paljett tunika hade premiär.

Skulle vara kul om tex Tyskland vann...har sett att en del Eurovisions fans har den på sin top 5 lista. Har nämligen aldrig varit i Tyskland så det skulle passa bra att nästa år fast åka dit.

Är det Norge , Danmark eller Sverige som tar hem vinsten så åker jag absolut och ser ESC live i nästa år. Har varit  2 ggr och sett eurovisoionen live i Danmark så nu då jag verkligen tänker efter så blir det 7 ggr jag sett festivalen live.


Köpenhamn är ju en så fin stad på våren att besöka och senast jag var där och såg på eurovisionen så hade dom ordnat så jätte mysigt med båtar som tog dig till själva festområdet och gissa om de på dessa båtar var stämningen på top. Där spelades  eurovisionslåtar på hög volym, folk sjöng med , alla var på toppen humör och där var en massa olika nationer ombord....oj oj vad jag hade roligt.

Det som är en utmaning då man skall och se eurovisionen live är att man måste vara ute i go tid med att hitta boende. Jag har haft turen att kunna bo hos vänner i Norge och Sverige ....men skall man bo på hostel eller hotell så måste du boka direkt då du vet vilken stad som blir "host city " för väntar man för länge så lovar jag att ALLT är slutsålt till eurovisionsveckan. Senast jag var i Köpenhamn bodde jag i lägenhet som jag hyrde från Homeaway ( liknande som Airbnb ).

Träffade ett gäng fans från Ukraina och vi blev intervjuade för en svensk tidning




Sen kanske många undrar hur jag får tag på biljetter...det är nämligen så att då jag är med i Finska eurovisions fan klubben så har jag möjlighet via den att beställa biljetter. Alla länder har sin egen fan klub och alla fan klubbar har ett visst kvot biljetter att sälja varje år. Tror att alla fan som harvelat åka från Finland har kunnat köpa biljetter. Sen har dom ju också en del kort dom delar ut att man också kan få vara med i olika pressutrymmen men dom är svårare att få tag på.

I våra fan klubbs biljett paket ingår det 6 biljetter då dom har övning på semi 1 , 2 och final och sen har vi kvällsbiljetter till semi 1 , semi 2 och till den stora final kvällen och för oss fans så har dom ett bra paketpris på dessa biljetter.

Visst är det ju en massa sk vanligt folk som kommer och ser på eurovisionen live men vi fans har oftast platser nära scenen. Ni som följer med eurovisionen brukar säkert lägga märke till oss fans som är närmast scenen med en massa flaggor och banderoller .


I detta hus hyrde jag en lägenhet under eurovisions veckan i Köpenhamn

Ni som gillar att resa och gillar musik prova gärna på någon gång att åka och se eurovisionen live...om man vill kan man bara köpa en biljett till rehearsel ( då dom övar inför kvällens tv sändning ) . Final biljetter brukar vara rätt så svåra att få tag på och dyra för dom som inte kan köpa dom via fan klubben.

Jag själv tycker om att kombinera resor och konserer.
Alla mina eurovisions vänner som nu är på väg mot Lissabon ...ni skall ha en super duper vecka och njut av allt som ni får vara med om. Nedräkningen kan börja ...om en vecka har vi en ny Eurovisions vinnare.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar