torsdag 10 maj 2018

Göra saker mot sin vilja.

 Jag brukar ibland tänka efter hur mina lediga veckor rusar iväg och hur mycket jag gör  som jag egentligen inte tycker om...ofta blir det en massa saker man måste göra mot sin vilja. Tror det då man har yngre barn så har man ännu mera tider och saker att passa.

Som tur så sköter Mikko för det mesta då dom skall till sina hobbyn...det far en massa egen tid att först kuska en till ena stället sen den andra til det andra stället och så skall den första sökas och sen efter det plockas upp den andra.....plus alla andra saker som man skall hinna med.

Kläder skall tvättas ,det skall städas, mat skall handlas, mat skall lagas, så skall jag titta på klockan för att hinna föra medicin åt papsen, hem igen och forsätta med allt som måste göra på hemma fronten. För att igen inse att jag måste också städa hos pappa (gjorde det igår ) för att ta hans smutsbyke och tvätta dom, för att igen se på klockan  " så var det något igen som måste göras en viss tid ". Så snurrar ekorhjulet på !!



Sen kolla kalendern vem som hade tandläkare av oss. Igår var det Michelle (hon fick tandställning till åtminstone ett år framåt. Så det blir många tandläkar besök med henne ännu. Om någon vecka får Jaromir bort sin tandställning som han nu snart haft över två år....jo det har varit mycket tandläkar besök med honom också. Början på juni var har pappa fotvård så är det igen en tid att minnas och min tandläkartid var väl i juli....kommer inte ihåg allt som är inbokat fast jag har det uppskrivet på en massa ställen. Tur att jag i alla fall kommer ihåg våra resor som jag har inbokade.

Sen har jag  fullt upp på jobb där det skall passas tider och en ganska hektiskt takt  då allt skall vara klart inom en viss tid och att jobba som hyttvärdinna är inte världens lättaste jobb ...det vet säkert många som har provat på det. Där får nog kroppens alla delar jobba för full takt.

Därför skulle det vara roligt att hitta nån  som kunde vara i vår stuga och  hålla det i skick så att inte allt växer igen för mina/våra krafter , lusten och tiden  räcker inte till att hinna dit och fixa en massa saker.

Läste en blogg där det skrev som typ samma sak som jag skrivit om idag .....då alltid finns en massa saker som skall göras ...klicka här på länken om ni vill läsa hennes syn på vardagen https://vaihelas.wordpress.com/2018/05/09/kvinnofallan/ . Tyckte det var bra skrivet.

Jag vet med mig själv att då jag kopplar av så gör jag det till 100% då kan jag fast ligga en hel dag och lyssna på musik ,läsa en bra bok , läsa en massa härliga blogga och om det är en vacker sommar dag så kan jag  bra ligga och sola så länge solen är uppe . Men  det är så sällan jag har sådana tider att jag faktiskt får göra det som bara JAG vill . Man känner att det är tuuuusen saker som knuffar dig i ryggen och gör sig påminda att nån måste göra dom och oftast faller dessa saker på mig.

Visst skulle jag få egen tid i MASSOR om jag bara skulle låta allt vara här hemma (som säkert många gör ) men det är absolut inte min stil att lämna allt där som man sätter ner det...ett glas här ett glas där ,några klädhögar i vardagsrummet och kläder hängande på köksstolarna ,byk som svämmar över ,diskbänk som svämmar över ,skåp som du med dom sista krafterna måste klämma fast för annars går inte dörren fast då allt är huller om buller i skåpet, och det finns inget värre då du går barfota inne och stiger rakt i en sandhög som kidzen släpat in då dom GLÖMDE putsa tossorna !!! Oh my good!! Då är jag redan så arg att jag river fram dammsugarn och står där och suger upp den förbannade sanden  istället för att jag skulle ha suttit med en kopp kaffe / te  på balkongen och njutit .


Tror säkert det är ´många som känner igen sig och ibland säkert tycker att det blir för mycket och verkligen saknar det att ibland bara får göra det man själv  vill när man vill.

Som idag skulle jag ABSOLUT bara villa sitta hela dagen och lyssna på alla eurovisionslåtar , njuta i solen  och ta mig fast en kopp kaffe ( tar ibland en kopp kaffe men ´mest dricker jag te) ....men så har Michelle simtävling idag ....en på förmiddagen och en på efter middagen. Men tack till min hero Mikko som verkligen ställer upp för deras hobbyn så han for nu med henne till tävlingen medan jag förbereder maten för att sen måsta till pappa och kolla hans medicin/mat...sen skall jag fara ut med honom idag då det är så fint väder då han inte mera kan gå så långa sträckor så slipper han ingenstans utan hjälp. Dit far min dag att passa andra.

Men lovar då klockan slår 21 ikväll då  kommer jag ropa NU BÖRJAR MIN LEDIGA TID!!! Skall höra genom ESC låtarna som är  i Semi2 och klockan 22 så gör jag ingenting annat än sitter paralyserad och inne i eurovisionsbubblan och antecknar ,chattar med mina esc vänner och lyssnar/ ser på alla låtar och hoppas mina favoriter går till finalen som hålls på lördag. Då får verkligen var och en sköta sitt ...stiger INTE upp från soffan för att passa någon...punkt och slut nu har jag talat!!

Som tur så vet jag att jag inte är den ända i denna situation det finns många många runtomkring mig som till och med har det mycket värre....men ibland blir det för mycket.

Skulle idag redan ha lust att åka till hotellet/Spa men som tur är det i morron ...tänk vad skönt att inte behöva göra  INGENTING ... det är nog därför jag vill resa så mycket för då mår min kropp och jag  själv så bra.

Tur att ibland kroppen skickar små signaler att jag ibland måste stanna och tänka på bara MIG själv  innan det är försent och  jag rusar in i cementväggen. Då tar jag till min lösning och söker en resa , ett ställe dit jag/familjen vill åka och koppla av.

Har läst många bra resebloggar och följde faktiskt med en blogg om en familj som reste nästan ett år runt i världen med sina två pojkar för att få gemensam tid och bort från den hektiska vardagen. Skulle själv inte ha emot en sådan ide alls om jag hade pengar att göra det.

PS...just nu sitter jag faktiskt och njuter med att skriva blogg, en kopp kaffe och ser hur naturen grönskar...skulle villa stanna tiden!!












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar