söndag 6 maj 2018

Nu skäms jag

Nu kommer ett inlägg som säkert gör att en del av mina frisörkompisar och också andra  funderar hur man kan göra så här om man själv är frisör.....nämligen...använda färg från affären istället för att gå till frisören , tvätta håret med  Garnier fructis och borsta håret med en borste som är färdig för soptippen.



Fy skäms på mig...men jag måste rätt ofta färga mitt hår och det är bara roten som jag färgar och det går hur bra som helst.....får färgen jämnt utsmetad i roten. Men skall jag vara ärlig så är nog inte färgerna från affärerna något bra...håller inte lika bra som frisörfärger och täcker heller inte lika bra fast där står 100% täckning..... plus att man med frisörfärger kan mixa ihop en massa fina nyanser.

Oj vad jag saknar mina frisör färger.....hade en favorit färg på den tiden som jag jobbade som frisör som var sådan otrolig fin choklad brun. Sen brukar jag ibland ha ha håret färgat svart och det täcker bra det ljusa området ( läs gråa håren ).

Istället för att bleka slingor och gör mitt torra hår ännu torrare så använder jag färgslingor med clips så jag kan clipsa i dom i roten och sen ta bort dom och jag har en massa olika färger  röda , koppar , rosa , oranga , blåa då det är dags att fixa eurovisions frisyr... så jag kan variera på mina slingor. Bra och skonsamt får håret.

Nu  har jag då varit frisör och färga min utväxt så jag är fin i håret då vi skall göra en liten familje mini resa och fira morsdag....skall i morron försöka få tid hos min kompis uppe i Spa på på Grace och ha henne och färga mina ögonbryn och forma dom fina. Så är jag redo för mitt morsdagsfirande plus alla Eurovisonsparty kvällar denna inkommande vecka plus att jag ännu skall hinna på Jaromirs gårdsfest i skolan på tisdag. Borde vara med och hålla i trådarna för det är hans klass som ordnar gårdsfesten i år....men Mikko ställer snällt upp.





Utsliten borste och butiksfärg och kolla ännu på schampot ....fy fy fy....nu skäms jag. Brukar nog vanligtvis använda märkes schampo...gillar Aussie och köper hem mängder från Usa . Många tänker kanske hur man orkar släpa hem schampo och balsam från Usa  plus att det blir rätt mycket vikt av dom flaskorna....men denna Aussie serie jag använder hittar jag inte i Finland och sen  priset ... en halv liters Aussie schmapo får jag där för ca 4 euro och en super bra balsam får jag för 2 euro...värt att släpa då man en gång är där.

Då jag är ute och reser är jag nog jätte dålig med att fixa och trixa med håret...det blir en enkel hästsvans eller en knut uppe på huvudet....lätt pool/beach frisyr.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar