måndag 25 maj 2015

Andas in !!

Igen lite vyer man aldrig blir trött på.
Steg upp lite efter fem i morse och for ut en stund  innan jag började jobba och möts av dessa härliga vyer.
Oj att få dra i sig ordentligt med friskluft  en  sommarmorgon ute på havet ...det gör att dagen är räddad...helt otroligt hur det gör gott för kropp och själ att blicka ut över havet.
Fast vi kör nånstop den här linjen så hittar man nästan alla dagar något nytt som man inte råkat se förut...typ en holme man inte råkat se,nån stuga som man inte råkat se.....men sen finns det ju dom platser som du exakt vet vilken tid vi passerar.
Idag är kassen packad för hemfärd och hemma väntar följande arbetsläger....skall nämligen denna vecka fixa J´s rum.På söndag får vi iväg hans gamla säng så kanske redan före veckoslutet kan vi skruva ihop hans nya säng.
Så ingen stugvecka är i sikte....men men men jag vet faktiskt inte vart min stug fiilis försvunnit...vid det här laget brukar jag gå på högvarv redan och göra allt för att direkt slippa dit då man blir ledig.
Tror också en liten orsak varför det inte lustar är att först  jobbar jag 73 timmar i veckan ...då jag kommer hem så har jag där en hel massa att städa och fixa...sen i stugan så är där en hel massa som skall göras + städas  brukar kalla stugan till          " arbetsläger" det tar ju aldrig slut de som skall göras....jag vill ha ett ställe där jag kan få njuta då jag är ledig och inte ha en massa måsten...därför tror jag att för tillfället jag så mycket hellre åker utomlands för då känner jag VERKLIGEN att det är semester och jag bara får njuta...inga måsten!
Redan hela processen att komma till stugan är ett jobb för sig...först storhandla,sen allt packas i bilen,tanka bilen,full fart mot stället där vi har båten,tanka båten ...allt ut från bilen och bära allt i båten,sen köra ca 15min med båt till stugan....från båten lastas allt upp på bryggan för att därifrån bäras upp til stugan....
Skulle man nu sen ha en stuga på en bergsklack....men nej....där e gräsmatta (stor) som skall klippas..buskar som skall klippas m.m....kanske hela denna process gjort att jag lite tappat stug gnistan...och ofta brukar jag och kidzen fara före till stugan då jag har en hel vecka ledigt och min karl brukar komma efter sen några dagar då han har ledig.Så hela denna cirkus att vi kommer ut till stugan med allt pick och pack hänger på mina axlar!!
Har gjort detta såååå många år så därför börjar det väl kännas lite trögt....men visst måste jag erkänna då man kommer fram och allt är plockat på sin plats så nog är det så fridfullt att sätta sig på terassen och höra vågorna klucka och känna doften av havet.

 
 
 
 
 






 
 
 
 
 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar