fredag 15 maj 2015

Vad har min pojke och Jagr gemensamt???

Nå förstås förnamnet...JAROMIR!!!
Vi bestämde nästan direkt att då det blev en pojke så blir det ett namn från ishockeyvärlden....vi tycker så mycket om ishockey båda två och jag/vi ville ha något lite annorlunda namn än tex Kalle eller Ville   och min karl är finsk så inte ville vi heller ha  tex Pekka eller Jukka.
Teemu Selänne (som  är en av mina storfavoriter) det namnet slopade vi direkt...det är ju då ett typiskt vanligt finskt namn.
Sen började vi lite fundera på på dom större ishockystjärnorna som spelat/spelar och då blev det två favorit namn Jaromir (Jagr) eller Mario (Lemieux).
Mario skulle ha passat bra åt vår lill kille han liknade som baby lite den lilla figuren i Mario Bros spelet ....men sen började jag tänka att det säkert kanske börjar uttalas fel och han får höra att han heter "Marjo"....så det blev som sagt Jaromir (smeknamn Mirimiri,Jarre,Jaro,Jappe m.m)
Så där är bakrunden till hans lite speciella namn.
Min äldsta flicka heter Angelica Sofia (smeknamn Ankku,Geeli,LillPuffe m.m)..hade velat ha henne till Michelle Maria men hennes papse var inte så förtjust i  det namnet ....men minns ännu att ide´n till Angelica namnet kom från en svensk tv serie Rederiet.I slutet av serien kom det en massa namn och där fanns en skådis som hette Angelica och vi var båda överens att det var ett fint och lite annorlunda namn...så därifrån har min flicka fått sitt namn.
När min yngre flicka föddes såvardet inga problem...namnet fanns färdigt och min  nuvarande man tyckte också mycket om mitt namnförslag....vad tror ni namnet blev...jo Michelle Maria (smeknamn Misu,Lelle m.m)..tycker det är ett så fint  namn.
Nu vet ni våra barns namn ...men ofta i bloggen skriver jag bara första bokstaven (lättare så).
Det är nog säkert för många  föräldrar som är i en  rätt jobbig fas i livet.. då man skall välja barnets namn....för du kanske har ett namn som alltid har varit din favorit och som du absolut vill ha barnet och heta ...men då du ser ditt barn så börjar du inse att hon/han inte alls liknar just det namnet du bestämt...då blir det och plocka fram datorn och börja surffa runt  och det finns ju att välja och vraka bland  otaliga namn.
Lycka till alla som just nu är i den situationen att bebisens namn skall väljas ...hoppas ni hittar ett namn som passar just er  lilla prins/prinsessa!! 


Tjeckiens stora ishockey stjärna..därifrån kommer vår pojkes namn.
# 68

Min äldsta flickas namn

min yngre flickas namn
Denna skådis från Rederiet heter Angelica..min äldsta flickas namn kommer därifrån.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar