onsdag 27 maj 2015

Många undrar säkert....

om det alltid är så förbannat rosenrött och rosa moln och dulle dull och nutti nutt i vår familj...för ofta handlar mina inlägg om allt som är roligt,resor och att jag trivs super bra med livet och super snäll karl och härliga kidz.
Men ni skall skall ni veta att här är det säkert lika dant som i många andra familjer och synnerhet barnfamiljer...svårt att hitta gemensam tid,vardags måsten,läxor,tidtabeller,körande hit och dit,båda har vi skiftes jobb,pusslande med olika tider,städande,bykande,matlagande... så ni skall veta att ibland känner jag mig som en tryckkokare där ångan börjar komma ut från öronen...skulle ha lust att fly till en öde ö ibland!!
Det är nog ett fulldags jobb att ha barn så ni som har allt framför...bit ihop tänder bara för det blir lättare med åren...lovar att i något skede får man börja njuta av sin egen tid och av sådant du tycker om att göra tex...sitta i lugn och ro och läsa en bok,höra på  musik för sig själv utan att nån gråter på full volym brevid,handarbeta,eller bara få lägga sig nerpå soffan utan att nån ropar..."mamma kom och torka"!!!
Alla har vi också dåliga dagar och då tycker jag att det är bra att släppa ut ordentligt det dåliga så är det över sen än att gå tyst många veckor utan att säga ett piiip..det lider hela familjen av.
När jag blir arg så blir jag arg och de vet familyn och säkert grannarna också..hehe..min volym höjs upp några extra decibell....då vet dom att nu är det nog bäst att hjälpa till här hemma...men det går lika hastigt om.
Vi har alla rätt att vara trötta,arga,lessna irriterade....för  vad  är inte härligare än när man kan säga eller får höra ordet förlåt och jag tycker om dig och alla är vänner igen!!
För det mesta är nog min volym på normal nivå här hemma....för jag har poenterat det förut att jag trivs så bra med mitt liv  just nu att det säkert också märks uttåt att jag är nöjd och lycklig och våra moln är nog mera rosa än svarta!

Som sagt  så börjar vi ju få mera tid tillsammans M och jag ...kidzen börjar ju redan vara så stora att man inte mera behöver rusa efter dom,vakna på nätterna,stiga upp före tuppen för att dom ville leka då dom var små,mata dom,byta blöjor  osv.... tror att det redan gör mycket att man kan göra något tillsammans utan att alltid kidzen hänger fast i benena...nu kan man gå ut och ta en lunch på tumis,åka och handla på tumis,i lugn och ro få se på tv och mysa framför tv:n....och mera och mera egen tid får vi ju äldre kidzen bli.Detta är en fas i livet som vi nu går igenom och snart svänger vi bladet i boken och börjar på följande kapitel....som kanske kan heta "Vår bästa tid e nu"....som sagt  få mera tid för varandra ,resa och ha det roligt!!Roligt har vi mest hela tiden ....skrattar så man nästan kissar på  sig och resa och ha roligt kan  man också med barn....men you know... i detta skede är resande på barnens vilkor.

Därför är det viktigt att försöka hitta lite egen tid på tumis att inte allt  bara skall göras med barnen....man måste hålla dom där rosa molnen svävande!!
Nu blir det rosa drömmar!!

 
 
Tänkte om jag skulle sticka en ny outfit i rosa åt mig ;)



 
Rosa moln ;)
Lovar att det nog känns så där just nu i mitt liv :)
 

Lovar att iblad kommer  hela ordförrådet på svordomar från min  mun!!







Jo  hörni ...ibland ser jag ut så här!!!

Nu tänker  jag säga go natt och skall gå och drömma ROSA drömmar!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar